Placinte la tigaie

Printeaza

Placinte la tigaie din: faina, zahar, drojdie, ulei, urda, oua, marar, sare.

Ingrediente:Placinte la tigaie

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 1 lingură zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apă caldă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 400 g urdă
  • 3-4 ouă fierte tari
  • mărar
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, adaugi 2-3 linguri de făină, zahărul şi amesteci până când obţii o pastă. Laşi maiaua să crească 10-15 minute, apoi o adaugi peste făina cernută şi amestecată cu sarea, torni uleiul şi, treptat, restul de apă caldă.

Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini, fl acoperi şi-l laşi să crească până îsi dubleazăvolumul.

Sfărâmi urda şi o mixezi cu puţină sare, apoi adaugi ouăle tocate şi mărar tăiat fin, după gust.

Impărţi aluatul în 8-10 bucăţi egale, pe care le întinzi în foi subţiri. Le ungi cu umplutura de brânză, uneşti marginile pe mijlocul plăcintelor şi le mai întinzi puţin cu sucitorul.

Incingi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi rumeneşti plăcintele pe ambele părţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.