Placinte cu legume
PrinteazaPlacinte cu legume din: linte rosie, praz, telina, supa de legume, vin rosu, pasta de rosii, cimbru, fasole alba, crema de branza, broccoli.
- 100g de linte roşie
- 2 fire de praz, tocat
- 4 tulpini de ţelină Apio, tocata
- 1 cub pentru supă de legume
- 150ml vin roşu
- 3 linguri cu vârf pastă de roşii
- 1 lingură de cimbru tocat
Ingrediente topping:
- 800g de ţelină, curăţată de coajă şi tocată
- 1 conservă de 200g de fasole albă, boabele scurse şi clătite
- 50g cremă de brânză
- legume verzi, precum broccoli, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe telina până când devine moale când o înţepi cu vârful unui cuţit, adăugând fasolea în ultimele 5 minute.
Scurge-le şi zdrobeşte-le împreună cu crema de brânză, până când aceasta este fină, dar legumele rămân grosier zdrobite.
Intre timp, pune lintea într-o oală împreună cu prazul, ţelină Apio şi cubul de supă.
Toarnă vinul roşu şi 600ml de apă şi adaugă pasta de roşii şi cimbrul.
Dă-le în clocot, acoperă oala şi fierbe-le 20-25 de minute, până când lintea devine moale.
La finalul perioadei, mai adaugă apă, dacă mâncarea ţi se pare prea uscată.
Incinge cuptorul la 200°C.
Transferă lintea în 4 recipiente individuale de plăcintă, apoi aşază deasupra piureul de ţelină, uniformizându-l înspre margini.
Dă-le la cuptor 35 de minute, până când plăcinta clocoteşte şi devine aurie, apoi serveşte-o cu legume verzi, precum broccoli.
Placinte cu legume
Pofta buna!