Placinte cu mere si magiun de prune
PrinteazaPlacinte cu mere si magiun de prune din: faina, ulei, lapte sau sifon, drojdie, sare, mere, zahar, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3/4 kg făină
- 1 pahar cu ulei
- 2 pahare cu lapte sau sifon
- 30 g drojdie de bere
- sare
Umplutura:
- 8 mere
- zahăr
- 8 linguri cu magiun de prune (sau de caise)
- 10 nuci
- scorţişoară
- unt
Mod de preparare Placinte cu mere si magiun de prune:
Faceţi o emulsie din ulei şi lapte nefiert (sau zer, iaurt, lapte acru). Dacă lipseşte laptele, folosiţi apă minerală.
Amestecaţi drojdia cu puţin zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare, turnaţi peste lichid, amestecaţi repede şi puneţi faina în ploaie.
Invârtiţi cu lingura de lemn în vas ca să obţineţi un aluat molicel. Lăsaţi îa dospit 20 min. Păstraţi 200 g faină pentru frământat.
Curăţaţi merele de coajă, le treceţi pe râzătoare şi le strângeţi în cratiţă emailată. Lăsaţi cratiţa pe foc moale 5-6 min.
Când merele s-au înmuiat adăugaţi: 2-3 linguri cu zahăr, 1 linguriţă cu pulbere de scorţişoară, câteva nuci tocate.
împărţiţi aluatul în 4 bile egale, întindeţi foi subţiri şi umpleţi fiecare foaie: întindeţi 2 linguri cu magiun de prune, acoperiţi cu pasta de mere, rulaţi foaia de aluat, puneţi în tava neunsă.
Coaceţi plăcinta 35-40 min la foc potrivit.
Serviţi plăcinta călduţă, tăiată felii groase de 2-3 cm.
Este bună şi rece.
Pofta buna!