Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Amesteci făina cu […]
Placinte cu mere si scortisoara
PrinteazaPlacinte cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, margarina, ou, lapte batut, praf de copt, faina, sare.
- 1,5 kg mere
- 2 linguri cu zahar
- scortisoara
Ingrediente pentru aluat:
- 1 pachet cu margarina
- 1 ou
- 1 cescuta cu lapte batut
- 2 cesti cu zahar
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, freaca margarina cu zaharul. Adauga oul batut cu un praf de sare, laptele batut si praful de copt.
Presara faina pana obtii un aluat potrivit de tare. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca putin.
Intre timp, curata merele si da-le prin razatoare.
Caleste-le putin cu zaharul si un praf de scortisoara. Din aluat, intinde doua foi potrivit de groase
. Asaza prima foaie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Intinde deasupra merele calite si racorite si acopera cu cealalta foaie.
Inteapa din loc in loc cu furculita si coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Dupa ce s-a racorit putin, presar-o cu zahar pudra si tai-o in patrate mai mari.
Placinte cu mere si scortisoara
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu mere, lamaie si scortisoara
Placinta de mere cu pesmet
Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspătă făină cât cuprinde câte 1 linguriţă sare şi zahăr 250 g margarină 350 ml borş 5-6 mere 1/2 linguriţă scorţişoară pesmet Mod de preparare: Se rad merele şi se gătesc pe foc mic. Se adaugă scorţişoara […]
Placinta bavareza cu mere
Placinta bavareza cu mere din: faina, zahar, oua, unt, branza, vanilie, lamaie, nuca, mere. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g făină albă sare 30 g zahăr tos 1 gălbenuş 115 g unt 1-2 linguri de apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (sau iaurt grecesc, urdă, ricotta) 50 g zahăr brun 1 ou 100 […]
Pofta buna!