Placinte cu mere si scortisoara

Printeaza

Placinte cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, margarina, ou, lapte batut, praf de copt, faina, sare.

Ingrediente:Placinte_cu_mere_si_scortisoara

  • 1,5 kg mere
  • 2 linguri cu zahar
  • scortisoara

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 pachet cu margarina
  • 1 ou
  • 1 cescuta cu lapte batut
  • 2 cesti cu zahar
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, freaca margarina cu zaharul. Adauga oul batut cu un praf de sare, laptele batut si praful de copt.

Presara faina pana obtii un aluat potrivit de tare. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca putin.

Intre timp, curata merele si da-le prin razatoare.

Caleste-le putin cu zaharul si un praf de scortisoara. Din aluat, intinde doua foi potrivit de groase

. Asaza prima foaie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Intinde deasupra merele calite si racorite si acopera cu cealalta foaie.

Inteapa din loc in loc cu furculita si coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

Dupa ce s-a racorit putin, presar-o cu zahar pudra si tai-o in patrate mai mari.

Placinte cu mere si scortisoara

Placinte_cu_mere_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci făina cu […]

 

Placinta de mere cu pesmet

Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspătă făină cât cuprinde câte 1 linguriţă sare şi zahăr 250 g margarină 350 ml borş 5-6 mere 1/2 linguriţă scorţişoară pesmet   Mod de preparare: Se rad merele şi se gătesc pe foc mic. Se adaugă scorţişoara […]

 

Placinta bavareza cu mere

Placinta bavareza cu mere din: faina, zahar, oua, unt, branza, vanilie, lamaie, nuca, mere. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g făină albă sare 30 g zahăr tos 1 gălbenuş 115 g unt 1-2 linguri de apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (sau iaurt grecesc, urdă, ricotta) 50 g zahăr brun 1 ou 100 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.