Placinte pescaresti
PrinteazaPlăcinta pescarului reprezintă un adevărat răsfăţ culinar într-o zi geroasă de iarnă.
Este alcătuită dintr-un amestec de diferite soiuri de peşte, în general un peşte alb, cum ar fi codul, împreună cu egrefin afumat şi uneori şi cu creveţi sau anşoa, laolaltă cu nişte legume verzi (bucheţele de broccoli, fasole verde sau mazăre) într-un sos bechamel cremos, peste care se pune piure de cartofi.
Totul se dă la cuptor.
Plăcinta pescarului este o mâncare englezească şi se înrudeşte îndeaproape cu multe alte plăcinte cu cartofi, cum ar fi aşa-numita plăcintă ţărănească (care se face cu carne tocată de vită) sau cu plăcinta ciobănească (în care se pune carne tocată de miel).
In ciuda denumirii lor, în aceste plăcinte nu se foloseşte nici un fel de aluat.
In unele reţete peste stratul de piure de cartofi se presară şi nişte brânză Cheddar rasă, dar nu este absolut necesar. In schimb, este obligatoriu ca pe piureul de cartofi de la suprafaţa plăcintei să se vadă un model făcut cu furculiţa.