Placintele cu branza si chimen din: branza, chimen, ceapa, coaja de lamaie, sare, piper, faina, aluat de foietaj. Ingrediente: 120 g brânză, la temperatura camerei 50 g seminţe chimen 1/2 cană ceapă tocată 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie sare si piper făină 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată Mod de preparare: Incingi cuptorul. Fărâmiţezi […]
Plăcinte pufoase în tigaie
PrinteazaPlăcinte pufoase în tigaie din: faina, lapte, ou, ulei, drojdie, sare, cartofi, sare sarat.
Ingrediente:
Aluat:
- 600 g făină
- 200-250 ml lapte
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 10 g drojdie proaspătă
- 1 praf de sare
Umplutură:
- 4-5 cartofi
- 200 g caș sărat (sau telemea)
Mod de preparare:
Aluat: se dizolvă drojdia în lapte călduţ şi se adaugă acest amestec peste făină. Se pune şi oul întreg, un praf de sare şi uleiul, apoi se frământă bine aluatul. Se lasă cca 1 oră la dospit.
Umplutură: se decojesc cartofii, se taie bucăţele şi se pun la fiert ca pentru piure, apoi se zdrobesc și se lasă la răcit.
Se adaugă peste ei brânza sau cașul ras, se amestecă bine şi se potriveşte de sare.
Când a crescut aluatul, se ung suprafaţa de lucru şi mâinile cu puţin ulei, se rupe câte o bucăţică de aluat, care se întinde cu sucitorul.
Se pune umplutură pe aluat, se adună colţurile de la margini spre centru, pentru a închide umplutura şi apoi se întinde din nou cu sucitorul peste plăcinţica deja umplută, până se aplatizează.
Într-o tigaie de teflon se pune câte un strop de ulei şi se prăjesc pe rând plăcinţelele pe ambele părţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placintele cu branza si chimen
Minisufleuri cu ierburi şi muştar
O reteta delicioasa de minisufleuri cu ierburi si mustar din: faina, praf de mustar, lapte, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g faina 2 linguri mari praf de mustar 5 oua 400 ml de lapte frunzele de la 1 legatura de cimbru si de rozmarin 4 linguri ulei de floarea soarelui […]
Pofta buna!