Placinte cu ravas

Printeaza

 

Placinte cu ravas din: faina, lapte, sare, zahar, drojdie, untura, branza, oua, susan.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 300 ml lapte bătut
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 g untură de porc
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g telemea rasă
  • 3 linguri lapte
  • susan

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia uscată cu zahărul. Se adaugă 1 lingură făină şi cca 100 ml lapte bătut, la temperatura camerei. Se lasă să dospească 10 minute.

Făina se cerne într-un bol încăpător şi se amestecă cu sarea. Se face o gaură la mijloc, se adaugă maia-ua dospită, apoi restul de lapte bătut şi lapte dulce.

Se frământă aluatul şi se aşază într-un bol uns cu ulei; se acoperă cu folie alimentară, apoi cu un prosop şi se lasă la dospit până când îşi dublează volumul.

Umplutură: se amestecă brânza de vaci cu 1 ou şi telemeaua rasă. Pe planul de lucru uns cu puţină untură se întinde aluatul, se unge cu untură şi se face rulou, apoi se taie în 2.

Se întinde din nou fiecare rulou obţinând 2 dreptunghiuri; se taie pătrate de 10/10 cm. Se umplu cu brânză, se rulează cu partea de îmbinare în jos şi se lasă la dospit 30 minute.

Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu 1 ou întreg bătut cu 3 linguri lapte şi se presară puţin susan. Se coc la foc potrivit, 35-40 minute.

Sunt bune şi calde, cât şi reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.