Placinte rusesti
PrinteazaPlacinte rusesti din: oua, zahar, drojdie, lapte, sare, ulei, maioneza, branza, stafide.
Pentru aluat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 10 g drojdie uscată
- 500 ml lapte
- o linguriţă sare
- 2 linguri maioneză
- 3 linguri ulei
- 650 g făină
Pentru umplutură:
- 150 g cremă de brânză
- 150 g brânză de vaci
- 50 g stafide
- 2 ouă
- 120 g zahăr
Pentru copt:
- 2 gălbenuşuri
- 4-5 linguri lapte
Mod de preparare:
In laptele călduţ se dizolvă drojdia şi 2 linguri zahăr, se lasă 10 minute.
Se adaugă apoi ouăle, maioneza, sarea şi zahărul, se amestecă şi apoi se pune făina. Se amestecă, se frământă circa 10 minute şi se lasă aluatul la crescut pentru o oră.
Pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul pentru a scoate aerul şi se taie în 30 de bucăţi din care se formează cu mâna plăcinţele rotunde. Apoi, cu fundul unui pahar, se face în fiecare o adâncitură în care se pune amestecul de brânză, cu ouă, zahăr şi stafide.
Se lasă la crescut 30 de minute.
Se aşază toate plăcinţelele în tava de copt uşor unsă, apoi se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 30 de minute.
Pofta buna!