Placinte tataresti cu carne
PrinteazaPlacinte tataresti cu carne din: faina, oua, ulei, sare, zahar, drojdie, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, piper, menta, suc de rosii, ardei iute, ou.
- 800 g faina
- 3 oua
- putin ulei
- sare
- 2 linguri zahar
- 1 cub de drojdie
- 500 g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 4-5 catei mari de usturoi
- piper
- 1 lingura menta tocata
- 100 g suc de rosii mai gros
- 1-2 ardei iuti
- 1 ou pentru uns placintele
Mod de preparare:
Prepari o coca din faina, oua, sare, zahar, drojdie si apa calda cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat potrivit de moale. Dupa framantat, lasi aluatul acoperit langa o sursa de caldura pentru a creste.
Toci ceapa si o calesti impreuna cu carnea, usturoiul, sare, piper, sucul de rosii si ardeiul iute tocat cat mai fin. Cand a scazut toată apa, stingi focul si adaugi in compozitie, dupa ce s-a racorit putin, menta tocata. Intinzi aluatul de circa 0,5 cm grosime, il tai in patrate si pui in fiecare patrat cate 1 lingura de umplutura.
Lipesti marginile patratului, le ungi cu ou si le coci in cuptor. Placintele sunt gata cand sunt bine rumenite.
Pofta buna!