Placinte tataresti cu carne

Printeaza

Placinte tataresti cu carne din: faina, oua, ulei, sare, zahar, drojdie, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, piper, menta, suc de rosii, ardei iute, ou.

Ingrediente:Placinte tataresti cu carne

  • 800 g faina
  • 3 oua
  • putin ulei
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 4-5 catei mari de usturoi
  • piper
  • 1 lingura menta tocata
  • 100 g suc de rosii mai gros
  • 1-2 ardei iuti
  • 1 ou pentru uns placintele

Mod de preparare:

Prepari o coca din faina, oua, sare, zahar, drojdie si apa calda cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat potrivit de moale. Dupa framantat, lasi aluatul acoperit langa o sursa de caldura pentru a creste.

Toci ceapa si o calesti impreuna cu carnea, usturoiul, sare, piper, sucul de rosii si ardeiul iute tocat cat mai fin. Cand a scazut toată apa, stingi focul si adaugi in compozitie, dupa ce s-a racorit putin, menta tocata. Intinzi aluatul de circa 0,5 cm grosime, il tai in patrate si pui in fiecare patrat cate 1 lingura de umplutura.

Lipesti marginile patratului, le ungi cu ou si le coci in cuptor. Placintele sunt gata cand sunt bine rumenite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.