Placintele cu branza si busuioc

Printeaza

Placintele cu branza si busuioc din: foi de placinta, oua, branza de vaci, branza telemea, dovlecei, ulei, bicarbonat, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Placintele_cu_branza_si_busuioc

  • 500 g foi de plăcintă
  • 4 ouă
  • 200 g brânză de vaci
  • 300 g brânză telemea
  • doi dovlecei
  • 200 ml ulei de floarea-soanelui
  • o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • 3 g sare
  • 2 g piper
  • o lingură cu busuioc verde

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se storc de suc şi se călesc cinci minute în puţin ulei.

Brânza telemea se sfărâmă şi se pune într-un bol împreună cu brânza dulce, busuiocul verde tocat, sarea şi piperul. Se adaugă dovleceii, ouăle, bicarbonatul de sodiu şi se amestecă.

Foile de plăcintă se ung cu ulei şi se aşază pe un tocător. Se toarnă în mijloc compoziţia, se ridică marginile foilor peste compoziţie şi se ung cu ulei.

Se întorc cu partea împăturită în jos, se aşază în tăvi, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii, iar compoziţia s-a întărit şi nu mai curge.

Se stropesc cu apă rece , se acoperă cu şervete de bumbac, se lasă 10-15 minute până se înmoaie foile de deasupra, apoi se servesc.

Placintele cu branza si busuioc

Placintele_cu_branza_si_busuioc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.