Plăcintele cu branză şi stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de placintele cu: zahar, zahar vanilat, oua, drojdie, lapte, lamaie, sare, stafide, branza de vaci, zahar tos, vanilie.

Ingrediente:Placintele_cu_branza_si_stafide

  • 60 g zahăr
  • 2 pliculeţe
  • zahăr vanilat
  • 2 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns aluatul
  • 3 linguri unt topit
  • 1 cub drojdie (25 g)
  • 250 ml lapte
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de sare
  • 200 g stafide albe ţinute în rom sau coniac

Ingrediente umplutura:

  • 300g brânză de vaci (scursă bine de zer)
  • 100 g zahăr tos
  • 2 gălbenuşuri
  • vanilie

Mod de preparare:

Intr-un lighenuş pui toate ingredientele, în afară de drojdie, pe care o dizolvi cu puţin lapte. După ce ai făcut aluatul şi a crescut puţin, întinzi o foaie de 1 cm grosime.

Cu un pahar decupezi mici cercuri din foaia întinsă. Le aşezi într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt (nu se vor rumeni prea tare în acest fel).

Presezi cu fundul unui pahar mai mic şi faci o adâncitură unde pui brânzica. Ungi cercurile cu ou bătut, apoi în fiecare decupaj pui câte o lingură din compoziţia făcută.

Pui câte 5-6 stafide, presărate peste tot şi dai tava la cuptor. Vor fi foarte aspectuoase şi gustoase.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.