Plăcintele cu branză şi stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de placintele cu: zahar, zahar vanilat, oua, drojdie, lapte, lamaie, sare, stafide, branza de vaci, zahar tos, vanilie.
- 60 g zahăr
- 2 pliculeţe
- zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns aluatul
- 3 linguri unt topit
- 1 cub drojdie (25 g)
- 250 ml lapte
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
- 200 g stafide albe ţinute în rom sau coniac
Ingrediente umplutura:
- 300g brânză de vaci (scursă bine de zer)
- 100 g zahăr tos
- 2 gălbenuşuri
- vanilie
Mod de preparare:
Intr-un lighenuş pui toate ingredientele, în afară de drojdie, pe care o dizolvi cu puţin lapte. După ce ai făcut aluatul şi a crescut puţin, întinzi o foaie de 1 cm grosime.
Cu un pahar decupezi mici cercuri din foaia întinsă. Le aşezi într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt (nu se vor rumeni prea tare în acest fel).
Presezi cu fundul unui pahar mai mic şi faci o adâncitură unde pui brânzica. Ungi cercurile cu ou bătut, apoi în fiecare decupaj pui câte o lingură din compoziţia făcută.
Pui câte 5-6 stafide, presărate peste tot şi dai tava la cuptor. Vor fi foarte aspectuoase şi gustoase.
Pofta buna!