Plăcintele cu ciocolata
PrinteazaPlăcintele cu ciocolata din: stafide, coniac, ciocolata amaruie, faina, sare, zahar tos, drojdie, unt, lapte, esenta de vanilie si ou.
- 100 g stafide
- 3 linguri coniac (optional)
- 100 g ciocolata amaruie si 50 g ciocolata cu lapte, maruntita
- 250 g faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite zahar tos
- 1 lingurita drojdie
- 25 g unt, topit
- 100 ml lapte, incalzit (nu clocotit)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou
Mod de preparare:
Unge cu unt o tavă de copt. Amestecă stafidele şi coniacul. Lasă câteva ore la înmuiat, apoi adaugă ciocolata.
Intr-un castron amestecă făina, sarea, zahărul şi drojdia Bate bine untul topit, laptele, vanilia şi oul, apoi toarnă în amestecul cu făină.
Amestecă, apoi frământă cu mâna un aluat. Frământă-l apoi timp de 10 min, pe o masă presărată cu făină, până se înmoaie.
Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină; formează un pătrat de cea 30x40cm.
Intinde pe foaie crema de ciocolată şi presară stafidele. Rulează începând cu latura mai lungă; taie 12 felii.
Pune în tava de copt, presând uşor cu mâna.
Acoperă cu folie adezivă unsă cu ulei şi lasă la căldură timp de o oră, să crească, până îşi dublează volumul.
Incinge cuptorul la 5/190 C. Scoate folia şi coace 25-30 min, până se rumeneşte bine.
Plăcintele cu ciocolata
Pofta buna!
De multa vreme am vrut sa incerc niste placintele din astea
ce le-as mai savura cu o cana de ceai sau lapte 🙂
Cred ca-s bune placintelele astea