Plăcintele cu ciocolata

Printeaza

Plăcintele cu ciocolata din: stafide, coniac, ciocolata amaruie, faina, sare, zahar tos, drojdie, unt, lapte, esenta de vanilie si ou.

Ingrediente:Placintele_cu_ciocolata

  • 100 g stafide
  • 3 linguri coniac (optional)
  • 100 g ciocolata amaruie si 50 g ciocolata cu lapte, maruntita
  • 250 g faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 lingurita drojdie
  • 25 g unt, topit
  • 100 ml lapte, incalzit (nu clocotit)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Unge cu unt o tavă de copt. Amestecă stafidele şi coniacul. Lasă câteva ore la înmuiat, apoi adaugă ciocolata.

Intr-un castron amestecă făina, sarea, zahărul şi drojdia Bate bine untul topit, laptele, vanilia şi oul, apoi toarnă în amestecul cu făină.

Amestecă, apoi frământă cu mâna un aluat. Frământă-l apoi timp de 10 min, pe o masă presărată cu făină, până se înmoaie.

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină; formează un pătrat de cea 30x40cm.

Intinde pe foaie crema de ciocolată şi presară stafidele. Rulează începând cu latura mai lungă; taie 12 felii.

Pune în tava de copt, presând uşor cu mâna.

Acoperă cu folie adezivă unsă cu ulei şi lasă la căldură timp de o oră, să crească, până îşi dublează volumul.

Incinge cuptorul la 5/190 C. Scoate folia şi coace 25-30 min, până se rumeneşte bine.

 

Plăcintele cu ciocolata

Placintele_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    De multa vreme am vrut sa incerc niste placintele din astea

  2. ce le-as mai savura cu o cana de ceai sau lapte 🙂

  3. Cred ca-s bune placintelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.