Placintele cu crema de vanilie
PrinteazaO reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere, oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie.
- 500 g faina
- 100 g unt
- 80 g zahar
- 1 lingurita miere
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- 1 pliculet drojdie uscata
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 4 galbenusuri
- 40 g amidon alimentar
- 1 pastaie de vanilie
pentru garnisit:
- 500 g caise
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu mierea, 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină, apoi laşi maiaua la loc cald să dospească circa 30 de minute. Amesteci maiaua cu restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să crească circa 30 de minute.
Freci gălbenuşurile cu amidonul ali¬mentar, torni peste ele, în fir subţire, laptele fierbinte, fiert separat cu zahărul şi păstaia de vanilie. Laşi să fiarbă, la foc mic, ameste¬când continuu, până se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme. O dai deoparte de pe foc şi continui să amesteci până se ră¬ceşte, pentru a nu face crustă deasupra.
Impărţi aluatul în 12 bucăţi egale, modelezi din fiecare bucată de aluat câte o plăcintă rotundă, faci în mijlocul ei o adâncitură în care torni cu lingura cremă de vanilie, apoi adaugi o jumătate de caisă cu partea bombată în sus.
Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute. Le scoţi din tavă după răcirea lor completă.
Placintele cu crema de vanilie
Pofta buna!