Plăcintele cu aluat din cartofi noi

Printeaza

Plăcintele cu aluat din cartofi noi

Ingrediente aluat: Placintele cu aluat din cartofi noi

  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Ingrediente umplutură:

  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1/2 ţelină
  • 2 roşii
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze de ţelină

 

Mod preparare aluat:

Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă cu sare. Fierţi 1 treci prin maşina de tocat şi-i amesteci cu făina, oul, sare şi piper după gust. Laşi aluatul obţinut deoparte şi pregăteşti umplutura.

Cureţi mor­covii, ardeiul, ţelina, ceapa şi roşiile, dai morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mici şi tai mărunt roşiile, ardeiul şi ceapa.

Căleşti apoi rădăcinoasele cu ardeiul şi ceapa, iar după ce s-au înmuiat pui şi roşiile şi mai laşi totul pe foc încă 6-7 minute. Le amesteci cu smântână, 1 ou, sare şi piper după gust. împărţi aluatul cu cartofi în 3-4 bucăţi din care întinzi foi de 6-7 mm grosime pe care le ung cu ulei.

Pui pe fiecare foaie 2-3 linguri din compoziţia de legume, presari frunze de ţelină tocată şi rulezi. Tai fiecare rulou în 2-3 bucăţi, aşezi plăcinţelele formate într-o tavă unsă cu margarina, le ungi cu ou bătut, presari caşcavalul ras şi le coci la foc potrivit 40-45 de minute.

Plăcintele cu aluat din cartofi noi

Placintele cu aluat din cartofi noi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.