Placintele cu branza de oi
PrinteazaPlacintele cu branza de oi din: lapte acru, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, branza, oua, zahar pudra.
Pemtru aluat:
- 1 cană cu lapte acru
- 1/2 cană cu ulei
- 1 lingură cu drojdie de bere
- 2 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 500 g făină
Umplutura:
- 400 g brânză frământată de oi sau telemea de vacă dată pe râzătoare
- 3 ouă
- 1 pahar cu zahăr
- 1 cană cu ulei
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Turnaţi laptele acru (sau iaurt, sau zer, sau lapte dulce) şi uleiul, într-o oală mică, bateţi spumă folosind o furculiţă inox, amestecaţi cu drojdia peste care aţi pus sare şi.două linguri cu zahăr. Amestecaţi omogen şi aţi obţinut un lichid gros.
Omogenizaţi, turnaţi faina în ploaie şi amestecaţi cu furculiţa. Obţineţi un aluat molicel. Lăsaţi la dospit. Pregătiţi umplutura: amestecaţi brânza sărată cu 3 ouă întregi şi 1 pahar de zahăr. Omogenizaţi.
Intindeţi o foaie mare pe planşeul înfainat, tăiaţi pătrate cu latura de 6-7 cm, puneţi umplutura, îndoiţi foaia şi apăsaţi marginile. Procedaţi astfel până terminaţi aluatul şi umplutura, apoi rumeniţi plăcinţelele în ulei încins.
Scoateţi pe şerveţele de hârtie, treceţi-le pe platou, pudraţi cu zahăr pudră.
Serviţi plăcintele calde lângă must.
Pofta buna!