Placintele cu branza si gem
PrinteazaPlacintele cu branza si gem din: faina, zahar, oua, unt, stafide, gem, branza, praf de copt, lamaie.
- 300 g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 g unt
- 7 ouă
- 50 g stafide
- 50 g gem de căpşuni
- 150 g zahăr tos
- 600 g brânză de vaci
- 1 lămâie
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml ulei
- sare
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pun într-un castron praful de copt, făina, 80 g zahăr tos, sare şi 3 ouă, apoi se mixează, după i care se adaugă untul şi 2 linguri suc de lămâie.
Se pune aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetează cu făină. Se amestecă brânza împreună cu coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, restul de zahăr tos, stafidele şi 3 ouă.
Se omogenizează compoziţia şi se toarnă peste aluat, apoi se unge deasupra cu oul bătut şi gemul de căpşuni. Se introduce tava în cuptor 45 de minute, la foc mediu.
Se scoate din cuptor şi se taie bucăţele; se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!