Placintele cu carne si spanac

Printeaza

Placintele cu carne si spanac din: aluat foitaj, carne tocata de vita, ceapa, morcov, ulei, spanac, unt, sare, piper, ou, lapte, chimen sau mac.

Ingrediente:Placintele cu carne si spanac

  • un pachet aluat foitaj
  • 400 g carne tocată de vită
  • o ceapă
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • 500 g spanac
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • un gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • chimen sau mac, după gust

 

Mod de preparare:

Spanacul bine spălat, scurs şi tăiat fideluţă se pune la călit în unt, se presară cu sare. Se amestecă şi se lasă până ce este bine scurs.

Separat, în ulei încins se pun la călit ceapa tăiată mărunt şi morcovul ras.

Se adaugă carnea apoi, se lasă pe foc până ce îşi schimbă complet culoarea. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Aluatul se desface pe masa presărată cu un pic de făină, se pune un prim strat de carne şi apfli se pune spanacul. Se întinde frumos peste carne.

Se rulează din două părţi până la mijloc şi apoi se taie bucăţi de 4-5 cm.

Se transferă în tava tapetată cu hârtie, se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte, se presară seminţele şi se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.