Placintele cu carne tocata
PrinteazaPlacintele cu carne tocata din: lapte, zahar, sare, ulei, oua, drojdie, faina, ceapa, carne tocata, piper.
Pentru aluat:
- 350 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 1/4 linguriţă sare
- 6 linguri ulei
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 500 g făină plus făină de lucru
- 2 ouă
Pentru umplutură:
- o ceapă
- 500 g carne tocată
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele şi din acesta se iau 60 ml în care se dizolvă drojdia şi zahărul. Se amestecă şi se lasă deoparte.
Intre timp, se bat ouăle, se adaugă restul laptelui, uleiul, sarea şi, la final, maiaua. Se adaugă făină şi se frământă pe masa de lucru.
Aluatul se împarte în mai multe bucăţi de mărimea unei mandarine, care se acoperă cu felie de plastic şi se lasă o oră să crească.
Ceapa tocata se amestecă cu sare, piper şi carnea tocată. Se întinde fiecare bucată de aluat crescută, se repartizează umplutura şi se aduc marginile către centru. Se prăjesc plăcinţelele în baie de ulei.
Placintele cu carne tocata
Pofta buna!