Placintele cu carne tocata

Printeaza

Placintele cu carne tocata din: lapte, zahar, sare, ulei, oua, drojdie, faina, ceapa, carne tocata, piper.

Ingrediente:Placintele_cu_carne_tocata

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 1/4 linguriţă sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 500 g făină plus făină de lucru
  • 2 ouă

Pentru umplutură:

  • o ceapă
  • 500 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte laptele şi din acesta se iau 60 ml în care se dizolvă drojdia şi zahărul. Se amestecă şi se lasă deoparte.

Intre timp, se bat ouăle, se adaugă restul laptelui, uleiul, sarea şi, la final, maiaua. Se adaugă făină şi se frământă pe masa de lucru.

Aluatul se împarte în mai multe bucăţi de mărimea unei mandarine, care se acoperă cu felie de plastic şi se lasă o oră să crească.

Ceapa tocata se amestecă cu sare, piper şi carnea tocată. Se întinde fiecare bucată de aluat crescută, se repartizează umplutura şi se aduc marginile către centru. Se prăjesc plăcinţelele în baie de ulei.

Placintele cu carne tocata

Placintele_cu_carne_tocata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.