Placintele cu mere
PrinteazaPlacintele cu mere din: unt, smantana, sare, zahar, faina, sare, lamaie, mere, scortisoara.
- 200 g unt
- 200 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 5 linguri cu zahăr
- 500 g făină
- sare
- coajă de lămâie
- 1 kg mere
- scorţişoară
- zahăr
Mod de preparare:
Puneţi faina în castron, faceţi o adâncitură în care turnaţi smântână şi untul înmuiat pe foc, adăugaţi sare şi coajă de lămâie, zahăr şi gălbenuşurile crude.
Frământaţi aluatul până se desprinde de mână, ţineţi la congelator 15 min, apoi întindeţi foi subţiri, umpleţi-le cu mere călite, aromatizate cu scorţişoară şi îndulcite după gust, rulaţi şi coa-ceţi plăcintele la foc iute.
Tăiaţi-le cât sunt călduţe. Sunt bune şi de pe o zi pe alta.
Pofta buna!