Placintele cu miel marinat
PrinteazaPlacintele cu miel marinat din: vin, usturoi, ceapa, sare, cimbru, dafin, unt, ou, conopida, maioneza, piper.
Pentru marinadă:
- 1 pahar vin roşu
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- sare
- piper
- cimbru mărunţit
- 1 foaie de dafin
- 20 g unt
- 1 gălbenuş
Pentru piure:
- 500 g conopidă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă maioneză
- 1 lingură unt
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru marinadă. Speli carnea, o tai în cuburi cât mai mici şi o pui într-un vas, în amestecul pentru marinat, pentru cel puţin 4 ore, cel mai bine de seara până dimineaţa.
Scurgi carnea şi o înăbuşi puţin, în unt topit, picurând din când în când apă, până când bucăţile se înmoaie.
Intinzi aluatul şi tai pătrate pe care distribui carnea. Umezeşti marginile aluatului şi le lipeşti apoi presându-le puţin. Ungi pateurile cu gălbenuş bătut şi le coci 10 minute, la foc mediu.
Pentru piure, fierbi 10 minute bucheţelele de conopidă, în apă cu sare. Scurgi conopida şi o mixezi în blender împreună cu celelalte ingrediente, până devine un piure.
Serveşti plăcinţelele calde, alături de piureul de conopidă.
Pofta buna!