Plăcinţele cu pui şi şuncă

Printeaza

O reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine, faina si ou.

Ingrediente:Plăcinţele cu pui şi şuncă

  • 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi
  • l00 g de şuncă, tocată
  • 6 cepe verzi tocate fin
  • 100 g de brânză cheddar puternic aromată, dată prin râzătoare
  • 3 linguri cremă de brânză
  • 2 linguriţe de muştar englezesc
  • 1 pachet de 500 g amestec pentru pâine
  • făină normală pentru presărat
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, se amestecă şunca, ceapa verde, carnea de pui, brânzeturile, muştarul, sare şi piper. Se pune la frigider pentru mai târziu, se poate face şi cu o zi înainte.

Se face amestecul pentru pâine urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Se împarte coca în 10 bucăţi egale şi, pe o suprafaţă presărată cu făină, se întind cercuri cu diametrul de 12 cm.

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se ung cu ulei 10 forme ale unei tăvi de brioşe. Se aşază un cerc de cocă într-una dintre forme, se împinge uşor înăuntru, apoi se umple cu 2 linguri de umplutură.

Se adună coca deasupra cu degetele şi se ciupeşte ca să se obţină un pacheţel care arată cam ca o floare – nu te preocupa să lipeşti bine marginile aluatului, pentru că umplutura se va umfla oricum şi le va desface, iar pacheţelul va arăta şi mai bine aşa. Se procedează la fel cu restul de aluat şi de umplutură.

Se ung pacheţelele cu ou bătut şi se coc 25-30 de minute, până devii aurii şi au crescut. Se savurează calde în grădină sau se lasă la răcit şi se transportă în tava de copt la picnic.

Plăcinţele cu pui şi şuncă

Plăcinţele cu pui şi şuncă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.