Placintele cu ravas

Printeaza

Plăcinţelele cu răvaş nu sunt de origine chineză; atât ingredientele, cât şi metoda de coacere sunt complet străine bucătăriei chinezeşti!

Ele se coc în mici forme metalice aşezate pe o bandă transportoare deasupra unui arzător de gaz. înainte ca plăcinta să apuce să se întărească, ea este scoasă din formă, iar în ea se introduce o bucată de hârtie, aşa-numitul „răvaş (o previziune sau un proverb de origine chineză).

Plăcinta se închide în jurul bucăţii de hârtie, pe măsură ce se întăreşte aluatul.

San Francisco şi Los Angeles îşi arogă ambele meritul de a fi inventat aceste plăcinte – în San Francisco se spune că ele ar fi fost servite întâia oară în 1909 în Grădina Japoneză, în Los Angeles ele ar fi fost inventate în 1918 de către

Compania de Tăiţei Hong Kong. Indifeent de adevărata lor origine, plăcinţelele cu răvaş sunt considerate în Statele Unite un mod amuzant de a încheia o masă.

Astăzi, clienţii pa chiar să comande mesajele pe care doresc să le regăsească în răvaşe.

 

Placintele cu ravas

Placintele cu ravas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.