Placintele cu sunca
PrinteazaPlacintele cu sunca din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare, ulei.
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 2 ouă mari
- 15 g drojdie proaspătă sau
- 5 g drojdie uscată
- 200 g şuncă
- 200 g caşcaval
- 10 g unt
- 2 linguriţe cu gris
- 1/2 linguriţă cu sare
- 80 ml ulei
Mod de preparare:
Pune făina într-un vas şi adaugă în centrul ei drojdia dizolvată în laptele uşor călduţ, ouăle, uleiul şi sarea. Amestecă.
Tapetează tava (20×20 cm) cu unt şi griş. Toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Pudrează cu puţin gris, aşază un strat de şuncă, apoi unul de caşcaval şi iarăşi unul de şuncă.
Acoperă ultimul strat de şuncă cu aluatul rămas. Presară deasupra mac sau susan şi lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. După ce se răceşte, tai-o în pătrăţele şi serveşte.
Placintele cu sunca
Pofta buna!