Placintele de cartofi cu susan
PrinteazaPlacintele de cartofi cu susan din: cartofi, oua, faina, ulei, unt, nucsoara, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 2 oua
- 50 g faina
- 200 ml ulei
- 40 g unt
- 3 prize nucsoara rasa
- sare
- piper
Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper.
Ingrediente sos: 1 lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate marunt, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
Preparati sosul: fierbeti 10 minute rosiile taiate marunt impreuna cu uleiul de masline, busuiocul, sarea si piperul si lasati-le apoi sa se raceasca.
Intre timp, curatati cartofii, spalati-i bine, taiati-i bucati si lasati-i sa fiarba in aburi 20 de minute intr-o sita, deasupra unei oale umplute pe jumatate cu apa.
Pasati-i printr-o sita, incorporati untul, faina si ouale, sarati, piperati, adaugati nucsoara rasa si formati intre palme placintele mici si plate.
Preparati pane-ul: luati trei farfurii adanci si puneti in prima faina, in cea de-a doua albusurile si in a treia grisul amestecat cu semintele de susan.
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie antiadeziva.
Bateti usor albusurile cu putina sare si piper si dati placintelele pe rand prin faina, albus si susan.
Prajiti-le in uleiul incins si cand s-au rumenit frumos pe ambele parti, scoateti-le cu lingura pentru spuma si lasati-le sa se scurga pe mai multe straturi de hartie absorbanta.
Serviti-le fierbinti, impreuna cu sosul de rosii caldut.
Pofta buna!