Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

Printeaza

O reteta de placintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde.

Ingrediente:Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

  • un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat
  • o lingura faina
  • o lingura de mustar boabe sau sos de hrean
  • un cub de unt
  • o lingura ulei de floarea soarelui
  • 4 felii de somon afumat

pentru servire:

  • smantana
  • arpagic verde

 

Mod de preparare:

Dă cartoful prin râzătoare pe un prosop uscat. Scutură-I deasupra chiuvetei pentru a îndepărta excesul de apă. Pune cartofii într-un bol şi adaugă făina şi muştarul sau hreanul. Adaugă sare şi piper şi amestecă.

Imparte compoziţia în 8 turtiţe pe care le aplatizezi cu mâna. încinge untul şi uleiul într-o tigaie, apoi aşază cartofii. Prăjeşte plăcinţelele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la o temperatură medie, până se rumenesc.

Aşază-le una peste alta pe fiecare farfurie de servit, iar deasupra pune o felie de somon. Adaugă smântână şi arpagicul.

Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.