Vanat cu vin rosu si ciuperci din: carne de vanat, vin rosu sec, ciuperci, ceapa, usturoi, morcovi, ulei de masline, faina, supa de pui, frunza de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500g de carne de vanat (cerb, mistret sau iepure) 200ml vin rosu sec 200g ciuperci (champignon sau alte tipuri, dupa preferinta) 2 […]
Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat
PrinteazaPlacintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde.
Ingrediente:
- un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat
- o lingura faina
- o lingura de mustar boabe sau sos de hrean
- un cub de unt
- o lingura ulei de floarea soarelui
- 4 felii de somon afumat
servire:
- smantana
- arpagic verde
Mod de preparare:
Dă cartoful prin râzătoare pe un prosop uscat. Scutură-I deasupra chiuvetei pentru a îndepărta excesul de apă.
Pune cartofii într-un bol şi adaugă făina şi muştarul sau hreanul. Adaugă sare şi piper şi amestecă.
Imparte compoziţia în 8 turtiţe pe care le aplatizezi cu mâna. încinge untul şi uleiul într-o tigaie, apoi aşază cartofii.
Prăjeşte plăcinţelele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la o temperatură medie, până se rumenesc.
Aşază-le una peste alta pe fiecare farfurie de servit, iar deasupra pune o felie de somon.
Adaugă smântână şi arpagicul.
Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat
Pofta buna!
Pizza Margherita – reteta gustoasa si usor de preparat
Pizza Margherita din: aluat de pizza, mozzarella, sos de rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de pizza (puteți cumpăra sau face aluatul acasă) 1/2 cană de sos de roșii pentru pizza 200 g de mozzarella proaspătă (tăiată în felii subțiri) 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 […]