Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat
PrinteazaO reteta de placintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde.
- un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat
- o lingura faina
- o lingura de mustar boabe sau sos de hrean
- un cub de unt
- o lingura ulei de floarea soarelui
- 4 felii de somon afumat
pentru servire:
- smantana
- arpagic verde
Mod de preparare:
Dă cartoful prin râzătoare pe un prosop uscat. Scutură-I deasupra chiuvetei pentru a îndepărta excesul de apă. Pune cartofii într-un bol şi adaugă făina şi muştarul sau hreanul. Adaugă sare şi piper şi amestecă.
Imparte compoziţia în 8 turtiţe pe care le aplatizezi cu mâna. încinge untul şi uleiul într-o tigaie, apoi aşază cartofii. Prăjeşte plăcinţelele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la o temperatură medie, până se rumenesc.
Aşază-le una peste alta pe fiecare farfurie de servit, iar deasupra pune o felie de somon. Adaugă smântână şi arpagicul.
Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat
Pofta buna!