Placintele cu dovleac
PrinteazaPlacintele cu dovleac din: dovleac, apa, portocale, faina, zahar praf, oua, zahar, vin rosu, coaja de portocala, sare si ulei.
- 300 g dovleac
- 1 pahar cu apa
- 2 portocale
- 250 g faina
- 4 linguri zahar praf
- 4 oua
- 200 g zahar
- 2 pahare vin rosu dulce
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Fierbeti feliile de dovleac in apa clocotita pana cand miezul devine transparent. Scoateti-le din ala, lasati-le la racit si dati-le prin masina de tocat. Adaugati coaja rasa de portocala. Intr-un castron puneti faina, adaugati pe rand galbenusurile si cand acestea s-au incorporat, puneti si piureul de dovleac si vinul.
Amestecati bine can se obtine o compozitie omogena. Aceasta se pune la odihna 1 ora. Incingeti uleiul intr-o tigaie si luati cu o lingura din compozitie si puneti gramajoare la prajit in ulei. Prajiti gogoselele pe amandoua partile. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le pe servetele si lasati-le la racit.
Dati-le cu zahar praf inainte de a fi servite.
Placintele cu dovleac
Pofta buna!