Placintele de dovlecei
PrinteazaO reteta de placintele de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, sare, ulei, oua, faina, branza, patrunjel, oregano, boia iute, sare si pieper.
- 3 dovlecei
- 1 ceapa tocata fin
- 4 catei de usturoi pisati
- 2 lingurite sare
- 3 linguri ulei
- 3 oua
- 6 linguri faina
- 1/4 cana branza rasa
- 1 legatura patrunjel tocat
- cateva fire de oregano tocat
- 2 lingurite boia iute
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi dai pe râzătoare, într- un vas mai adânc, îi presării cu sare şi îi amesteci bine cu mâinile. Apoi îi acoperi cu un prosop curat şi umed şi îi laşi aşa timp de 10 minute. Scurgi foarte bine dovleceii, învelindu-i într-un prosop şi storcându-i. Apoi mai laşi timp de 3-4 minute.
Intre timp, încingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa şi usturoiul şi le căleşti la foc mic. Adaugi dovleceii, îi căleşti împreună la foc mic timp de 10 minute, până când se înmoaie. Separat, baţi ouăle cu făina şi formezi o cocă moale. Adaugi brânza, ierburile, boiaua iute, sare şi piper.
Apoi amesteci totul cu dovlecelul călit. încingi ulei într-o tigaie, iei din amestecul format cu o ceaşcă şi torni în uleiul încins. Vor rezulta nişte plăcintele pe care le vei prăji pe ambele părţi.
Placintele de dovlecei
Pofta buna!