Placintele de dovlecei

Printeaza

O reteta de placintele de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, sare, ulei, oua, faina, branza, patrunjel, oregano, boia iute, sare si pieper.

Ingrediente:Placintele de dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa tocata fin
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 1/4 cana branza rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • cateva fire de oregano tocat
  • 2 lingurite boia iute
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Speli dovlece­ii şi îi dai pe râzătoare, într- un vas mai adânc, îi presării cu sare şi îi amesteci bine cu mâinile. Apoi îi acoperi cu un prosop curat şi umed şi îi laşi aşa timp de 10 minute. Scurgi foarte bine dovleceii, învelindu-i într-un prosop şi storcându-i. Apoi mai laşi timp de 3-4 minute.

Intre timp, încingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa şi ustu­roiul şi le căleşti la foc mic. Adaugi dovleceii, îi căleşti împreună la foc mic timp de 10 minute, până când se înmoaie. Separat, baţi ouăle cu făina şi formezi o cocă moale. Adaugi brânza, ier­burile, boiaua iute, sare şi piper.

Apoi amesteci totul cu dovlecelul călit. încingi ulei într-o tigaie, iei din ames­tecul format cu o ceaşcă şi torni în uleiul încins. Vor rezulta nişte plăcintele pe care le vei prăji pe ambele părţi.

Placintele de dovlecei

Placintele de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.