Placintele dulci

Printeaza

Placintele dulci din: faina, suc de portocale, anason, zahar, vin, ulei, gem, zahar pudra.

Ingrediente:Placintele dulci

  • 500 g făină
  • 50 ml suc de portocale
  •  anason
  • 125 g zahăr brun
  • 250 ml vin alb dulce
  • 250 ml ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • gem, după gust

Pentru servit:

  • zahăr pudră pentru servit

 

Mod de preparare:

Se amestecă vinul cu zahărul, sucul de portocale şi anasonul.

Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc şi se toarnă amestecul cu vin.

Se frământă, se pune aluatul pe masă, se rulează şi se taie bucăţi care se întind, se umplu cu gem, se pliază şi se lipesc marginile cu dinţii unei furculiţe.

Se prăjesc în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie şi se tăvălesc prin zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.