Placintele dulci
PrinteazaPlacintele dulci din: faina, suc de portocale, anason, zahar, vin, ulei, gem, zahar pudra.
- 500 g făină
- 50 ml suc de portocale
- anason
- 125 g zahăr brun
- 250 ml vin alb dulce
- 250 ml ulei pentru prăjit
Pentru umplutură:
- gem, după gust
Pentru servit:
- zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Se amestecă vinul cu zahărul, sucul de portocale şi anasonul.
Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc şi se toarnă amestecul cu vin.
Se frământă, se pune aluatul pe masă, se rulează şi se taie bucăţi care se întind, se umplu cu gem, se pliază şi se lipesc marginile cu dinţii unei furculiţe.
Se prăjesc în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie şi se tăvălesc prin zahăr pudră.
Pofta buna!