Placintele libaneze cu carne
PrinteazaPlacintele libaneze cu carne din: faina, sare, drojdie, zahar, ceapa, unt, carne tocata de vita, seminte de pin, scortisoara, ienibahar, boia, piper, oua, faina, ulei.
- 350 g făină
- sare
- 1/2 de cub de drojdie
- 1/2 de linguriţă de zahăr
- 2 cepe mici tăiate mărunt
- 1 lingură de unt clarificat
- 300 g carne tocată de vită
- 4 linguri de seminţe de pin
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară
- 1 priză de ienibahar măcinat
- 1/2 de linguriţă de boia
- piper
- 1 gălbenuş
- făină
- ulei
Mod de preparare
Făina se amestecă cu 1/2 de linguriţă de sare, drojdie, zahăr şi 200 ml de apă călduţă. Se frământă intr-un aluat şi se lasă la dospit 30 de minute (acoperit).
Intre timp, se căleşte ceapa în grăsime până când devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până se strânge. Urmează seminţele de pin şi condimentele, care se călesc şi ele încă 4 minute. Se sărează, se piperează şi se lasă la răcit.
Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C.
Aluatul se întinde subţire pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, apoi se decupează cercuri cu diametrul de 8 cm. In centrul fiecărui cerc se pune o linguriţă de umplutură şi se picură câteva picături de apă. Gălbenuşul se amestecă cu o lingură de apă, cu care se ung apoi marginile aluatului.
Se formează triunghiuri din aluat, presând împreună marginile. în mijloc se cuprinde umplutura. Plăcinţelele se aşează pe o tavă de copt unsă cu grăsime, se dau cu restul gălbenuşului şi se dospesc circa 15 minute. Apoi se coc la cuptor 15 minute.
Placintele libaneze cu carne
Pofta buna!