Plăcintele moldoveneşti de miel

Printeaza

O reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintele moldoveneşti de miel

  • 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina)
  • 1 prapore de miel (oaie)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine toate măruntaiele, apoi tăiaţi-le în bucăţele şi puneţi-le în apă care clocoteşte.

Daţi-le în 2-3 clocote, după care scurgeţi-le de apa în care s-au opărit şi puneţi-le la fiert în altă apă.

Adăugaţi 1 linguriţă sare şi fierbeţi măruntaiele la foc mic circa 40-50 de minute.

Scugeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat, împreună cu ceapa verde, usturoiul verde, mărarul şi pătrunjelul.

Puneţi tocătura într-un castron şi adăugaţi ouăle bătute. Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine amestecul.

Tăiaţi praporele în dreptun­ghiuri de circa 15/15cm.

Formati mici plăcintele din compoziţia de măruntaie şi împachetati-le în prapore.

Puneţi plăcinţelele astfel preparate într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi plăcinţelele la foc potrivit până când se rumenesc frumos.

Serviţi plăcinţelele calde cu piure de cartofi şi cu salată verde.

Plăcintele moldoveneşti de miel

Plăcintele moldoveneşti de miel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.