Plăcintele moldoveneşti de miel
PrinteazaO reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper.
- 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina)
- 1 prapore de miel (oaie)
- 3 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de usturoi verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine toate măruntaiele, apoi tăiaţi-le în bucăţele şi puneţi-le în apă care clocoteşte.
Daţi-le în 2-3 clocote, după care scurgeţi-le de apa în care s-au opărit şi puneţi-le la fiert în altă apă.
Adăugaţi 1 linguriţă sare şi fierbeţi măruntaiele la foc mic circa 40-50 de minute.
Scugeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat, împreună cu ceapa verde, usturoiul verde, mărarul şi pătrunjelul.
Puneţi tocătura într-un castron şi adăugaţi ouăle bătute. Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine amestecul.
Tăiaţi praporele în dreptunghiuri de circa 15/15cm.
Formati mici plăcintele din compoziţia de măruntaie şi împachetati-le în prapore.
Puneţi plăcinţelele astfel preparate într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi plăcinţelele la foc potrivit până când se rumenesc frumos.
Serviţi plăcinţelele calde cu piure de cartofi şi cu salată verde.
Plăcintele moldoveneşti de miel
Pofta buna!