organe de porc, grasime de porc, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, mirodenii, mat de porc. Caltaboșul este un fel de mâncare tradițional românesc, făcut dintr-un amestec de organe interne de porc (precum ficatul, rinichii și inima), grăsime, mirodenii și, în unele rețete, orez sau mămăligă. Acest […]
Plăcinţele cu pui
PrinteazaPlăcinţele cu pui din: aluat, piept de pui, ciuperci, usturoi, curry, ulei de masline, ceapa, ou, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- un pachet de aluat foitaj
- un piept de pui
- 300 g ciuperci
- 3 căţei de usturoi
- un vârf de linguriţă de pudră de curry
- 100 ml ulei de măsline
- o ceapă
- un ou
- o linguriţă de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Plăcinţele cu pui: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu pudra de curry, usturoiul pisat, puţină sare.
lasă la rece. Uleiul de măsline se încinge într-o cratiţă, se presară ceapa tăiată peştişori, sarea, piperul şi ciupercile feliate.
prăjesc până scade sucul lăsat dş ciuperci şi se adaugă puiul. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se aşază pe un tocător.
Pe jumătate foaie se pune din toc în loc umplutura, se presară cimbrui, se acoperă cu restul de aluat şi se decupează rondele.
Marginile se presează cu degetele, se aşază într- o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou şi se coc t 30-40 de minute la foc potrivit.
Poftă bună!
Sarmale de Post cu Amarant și Legume
varza, amarant, pastarnac, radacina de telina, rosii, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, paprika. Această rețetă de sarmale de post îmbină amarantul, bogat în proteine, cu legume rădăcinoase pline de arome, oferind o alternativă sănătoasă și delicioasă la rețetele tradiționale. Fiind un preparat central în bucătăria românească, […]