Dieta mediteraneană, cu rădăcinile sale în tradițiile culinare ale țărilor învecinate Mării Mediterane, a fost desemnată drept una dintre cele mai sănătoase și echilibrate diete din lume. Beneficii: Sănătatea Inimii Reducerea Bolilor Cardiovasculare: Studiile au arătat că dieta mediteraneană contribuie la reducerea riscului de boli […]
Plăcinţele cu salam şi telemea
PrinteazaPlăcinţele cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea.
Ingrediente:
- 50 ml apă caldă
- 50 ml lapte cald
- 1 iaurt mic
- 1 ou
- 1 vârf cuţit bicarbonat
- 400 g făină
- sare
- salam
- 100 g telemea
Mod de preparare:
Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu făina şi bicarbonatul stins cu oţet. Trebuie să iasă un aluat moale, ca pentru clătite, însă mult mai vârtos.
Laşi aluatul 10 minute la odihnit, după ce a fost potrivit cu sare. Incingi uleiul într-o tigaie mai mare.
Salamul îl tai în felii subţiri, iar telemeaua în cubulşţe de mărime medie.
Pui cu o lingură mare câte o grămăjoară de aluat în uleiul încins, presezi puţin pentru a se aplatiza, iar deasupra pui câte o feliuţâ de salam sau două, în funcţie de suprafaţa plăcinţelei şi de mărimea salamului şi un cubuleţ de brânză.
Prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, până devin roşiatice.
Le scoţi pe şerveţele absorbante. Sunt foarte bune pentru copii şi pot fi servite atât calde, cu salată verde şi ridichi, cât şi reci.
Plăcinţele cu salam şi telemea
Pofta buna!
Cheeseburger Clasic cu Carne de Vită și Cheddar
din: chifle, carne tocata de vita, cheddar, salata verde, rosie, ceapa rosie, castarveti murati, ketchup, mustar, sare, piper, ulei. Redescoperiți plăcerea unui cheeseburger clasic, cheddar topit și legume proaspete. Această rețetă vă oferă toate secretele pentru a prepara acasă un cheeseburger delicios și satisfăcător, exact ca în […]