Placintele umplute cu sunca, ceapa, salam si resturi de friptura

Printeaza

Placintele umplute cu sunca, ceapa, salam si resturi de friptura din: faina, iaurt, sare, ulei, drojdie, zahar, sunca, friptura, ceapa, salam, piper, cimbru, ulei, ou.

Ingrediente:Placintele umplute cu sunca, ceapa, salam si resturi de friptura

  • 500g faina
  • 300g iuart
  • sare
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu drojdie
  • 2 linguri cu zahar
  • 100 g sunca
  • 200 g resturi de friptura
  • 2 cepe
  • 3-4 felii de salam
  • piper macinat
  • 1/2 lingurita cu cimbru sau busuioc tocat
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Faceti un aluat din iaurt, ulei, drojdie frecata cu zahar si sare pana devine lichida, amestecate intr-un vas emailat. Cand emulsia este omogena turnati faina in ploaie, amestecati pentru omogenizare folosind o lingura de lemn, lasati la dospit 20 minute.

Pregatiti umplutura: taiati marunt friptura, salamul si şunca; tocati marunt ceapa pe care o caliti in ulei 2-3 minute. Puneti carnea peste ceapa calita, lasati alte 5 minute pe foc mic, stingeti focul. Dupa 10 min, cand s-a racit, condimentati amestecul de carne cu cimbru, piper macinat si busuioc tocat, adaugati 1 ou, omogenizati.

Intindeti aluatul pe masa de lucru, taiati patrate cu latura de 10-12 cm, puneti pe un colt umplutura si inveliti cu partea aluatului ramasa libera. Apasati ca sa lipiti aluatul, puneti in randuri stranse pe tava neunsa toate triunghiurile.

Coaceti 20-25 minute la foc potrivit. Serviti placintelele calde sau caldute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.