Placintele umplute cu sunca, ceapa, salam si resturi de friptura
PrinteazaPlacintele umplute cu sunca, ceapa, salam si resturi de friptura din: faina, iaurt, sare, ulei, drojdie, zahar, sunca, friptura, ceapa, salam, piper, cimbru, ulei, ou.
- 500g faina
- 300g iuart
- sare
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingura cu drojdie
- 2 linguri cu zahar
- 100 g sunca
- 200 g resturi de friptura
- 2 cepe
- 3-4 felii de salam
- piper macinat
- 1/2 lingurita cu cimbru sau busuioc tocat
- 2 linguri cu ulei
- 1 ou
Mod de preparare:
Faceti un aluat din iaurt, ulei, drojdie frecata cu zahar si sare pana devine lichida, amestecate intr-un vas emailat. Cand emulsia este omogena turnati faina in ploaie, amestecati pentru omogenizare folosind o lingura de lemn, lasati la dospit 20 minute.
Pregatiti umplutura: taiati marunt friptura, salamul si şunca; tocati marunt ceapa pe care o caliti in ulei 2-3 minute. Puneti carnea peste ceapa calita, lasati alte 5 minute pe foc mic, stingeti focul. Dupa 10 min, cand s-a racit, condimentati amestecul de carne cu cimbru, piper macinat si busuioc tocat, adaugati 1 ou, omogenizati.
Intindeti aluatul pe masa de lucru, taiati patrate cu latura de 10-12 cm, puneti pe un colt umplutura si inveliti cu partea aluatului ramasa libera. Apasati ca sa lipiti aluatul, puneti in randuri stranse pe tava neunsa toate triunghiurile.
Coaceti 20-25 minute la foc potrivit. Serviti placintelele calde sau caldute.
Pofta buna!