Placintele cu visine

Printeaza

Placintele cu visine

Ingrediente aluat:

  • 1 ceaşcă caimac
  • 1 ceaşcă făină
  • sare

Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet.

 

Mod de preparare:

 

Placintele cu visine: Se aleg vişine frumoase, se spală şi se scot sâmburii. Se presară zahărul şi se lasă astfel o oră.

Se face un aluat cu caimac şi se întinde o foaie la fel . Se taie pătrate de 12-14 cm.

Se pune pe fiecare pătrat o lingură de vişine scurse de zeamă, amestecate cu pesmet.

Se întorc colţurile spre mijloc, în formă de plic, apăsând puţin mijlocul şi marginile ca să rămână lipite.

Se ung cu ou bătut, se aşază pe o tavă şi se coc la foc iute.

Când sunt gata se presară zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.