Baţi gălbenuşurile cu meiul, treptat, ca la maioneză şi cu praful de sare.
Baţi albuşurile cu zahărul şi adaugi bicarbonatul. Amesteci gălbenuşurile şi albuşurile, încorporezi făina şi laşi aluatul deoparte până pregăteşti umplutura.
Pregăteşti umplutura aşa:
Amesteci foarte bine toate ingredientele pentru umplutură. Tava de la aragaz o ungi cu margarină, după care torni jumătate din aluat, peste care pui toată umplutura.
Torni peste umplutură restul aluatului şi dai la cuptor pentru 45 de minute.
Presari peste plăcintă zahăr pudră şi o serveşti caldă.
Placinta in 4 straturi din: oua, faina, unt, smantana, otet, sare, piper, cascaval, slanina, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g unt 1/2 kg făină 2 ouă 5 linguri de smântână 2 linguri de oţet un praf de sare Pentru umplutură: chimen cimbru 5 ouă 2 pahare de smântână 1 lingură cu piper negru măcinat 700 […]
Placinta cu sunca si cascaval din: faina, unt, sunca, oua, frisca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 200 g şuncă 3 ouă 250 ml frişcă lichidă 125 g caşcaval 1/2 linguriţă sare piper 5 linguri apă Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Impătureşte-l în […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.