Platica la cuptor cu legume

Printeaza

Platica la cuptor cu legume din: rosii, zahar, ulei de masline, cartofi noi, lamaie, dafin, cimbru, busuioc, platica, vin, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Platica la cuptor cu legume

  • 8 rosii
  • 2 linguri zahar
  • 200ml ulei de masline
  • 450gr cartofi noi
  • 1 lamaie, feliata
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 8 frunze busuioc
  • 1 platica (1 kg)
  • 150ml vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • sare si piper
  • patrunjel, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preincalalziti cuptorul la 240gr. Taiati rosiile in jumatati si asezati intr-o tava de copt. Presarati cu zahar, sare si piper. Stropiti cu ulei de masline.

Dati la cuptor 30-40 de minute.

Intre timp, taiati cartofii felii si fierbeti 5 minute. Scurgeti si pastrati deoparte. Ungeti o tava cu ulei, aranjati cartofii in tava, asezati peste feliile de lamaie, frunzele de dafin, cimbrul si busuiocul.

Asezonati si presarati putin ulei. Adaugati pestele deasupra si asezonati. Adaugati vinul si restul de ulei. Aranjati in tava rosiile in jurul pestelui. Amestecati impreuna pesmetul, usturoiul si patrunjelul si adaugati peste peste.

Dati la cuptor 30 de minute.

Garnisiti cu patrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.