Platica la murat

Printeaza

Platica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Platica la murat

  • 2 kg plătică
  • 250 ml oţet
  • 750 ml apă
  • 1 pahar ulei
  • 500 g ceapă
  • 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se porţionează. Se aşază intr-un vas, se presară boabe de piper şi frunze de dafin, apoi se toarnă o saramură din 250 ml oţet, 750 ml apă şi o lingură de sare.

Se lasă la frigider 2 zile, apoi se scoate, se spală, se aşază într-o cratiţă.

Pentru sos, se rad 500 g ceapă; se căleşte într-un pahar de ulei, apoi se toarnă 2-3 căni de roşii mărunţite sau două căni de bulion, sare şi piper. Se toarnă peste peşte; vasul se pune în cuptor şi se fierbe 30 minute.

Se aşază în borcane peştele, se toarnă sosul, se acoperă şi se sterilizează 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.