Platica la murat
PrinteazaPlatica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin.
- 2 kg plătică
- 250 ml oţet
- 750 ml apă
- 1 pahar ulei
- 500 g ceapă
- 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion
- sare
- piper
- frunze de dafin
Mod de preparare:
Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se porţionează. Se aşază intr-un vas, se presară boabe de piper şi frunze de dafin, apoi se toarnă o saramură din 250 ml oţet, 750 ml apă şi o lingură de sare.
Se lasă la frigider 2 zile, apoi se scoate, se spală, se aşază într-o cratiţă.
Pentru sos, se rad 500 g ceapă; se căleşte într-un pahar de ulei, apoi se toarnă 2-3 căni de roşii mărunţite sau două căni de bulion, sare şi piper. Se toarnă peste peşte; vasul se pune în cuptor şi se fierbe 30 minute.
Se aşază în borcane peştele, se toarnă sosul, se acoperă şi se sterilizează 30 minute.
Pofta buna!