Platica murata cu rosii
PrinteazaPlatica murata cu rosii din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper.
- 2 kg plătică
- 250 ml oţet
- 750 ml apă
- 1 pahar ulei
- 500 g ceapă
- 2 căni de bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, apoi se porţionează. Se aşază intr-un vas, se presară boabe de piper şi frunze de dafin, apoi se toarnă o saramură din 250 ml oţet, 750 ml apă şi o lingură de sare.
Se lasă la frigider 2 zile, apoi se scoate, se spală, se aşază într-o cratiţă.
Se rad 500 g ceapă; se căleşte într-un pahar de ulei, apoi se toarnă 2-3 căni de roşii mărunţite sau două căni de bulion, sare şi piper. Se toarnă peste peşte.
Vasul se pune în cuptor şi se fierbe 30 minute.
Se aşază în borcane peştele, se toarnă sosul, se acoperă şi se sterilizează 30 minute.
Pofta buna!