Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Printeaza

O reteta de platica la tigaie cu salata de fenicul crocant din: bulbi de fenicul, frunze de maghiran, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii uscate, sare de mare, piper negru, fileuri de platica, seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline si otet balsamic.

Ingrediente:Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

  • 2 bulbi de fenicul, cu frunze cu tot
  • frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • 8 roşii uscate la soare, în ulei, scurse şi tocate mărunt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 fileuri de plătică a câte 200 g, curăţate de oase
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguriţe seminţe de fenicul zdrobite
  • un ardei iute uscat, fărâmiţat
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic gros, de bună calitate

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bulbul de fenicul în lungime, în fâşii foarte subţiri, şi puneţi-le într-un bol de apă cu gheaţă pentru 10 minute, până când devin crocante şi încep să se încreţească.

Aşezaţi fileurile de peşte pe o planşetă, cu pielea în sus, apoi apucaţi uşor fiecare bucată şi crestaţi-o pe diagonală cam în 6 locuri, la 0,5 cm adâncime. Astfel peştele va fi gata mai repede, va absorbi uşor aroma mirodeniilor şi, în plus, va arăta mai bine!

Presăraţi fileurile cu sare, piper, seminţele de fenicul şi ardeiul iute, apoi ungeţi-le cu puţin ulei de măsline, pentru ca mirodeniile să se lipească de peşte. încălziţi o tigaie mare şi puneţi în ea fileurile, cu pielea în jos. Prăjiţi-le la foc mijlociu circa 4 minute şi întoarceţi-le când pielea devine aurie şi crocantă. Prăjiţi-le circa un minut pe partea cealaltă

In timp ce se prăjeşte peştele, preparaţi salata de fenicul. Scurgeţi şi uscaţi fâşiile de fenicul, apoi amestecaţi-le într-un bol cu frunzele de fenicul. Adăugaţi maghiranul (dacă folosiţi oregano, puneţi ceva mai puţin) şi amestecaţi-l cu feniculul. Când peştele e gata, repartizaţi fileurile în farfurii.

Asezonaţi salata de fenicul cu zeamă de lămâie, ulei de măsline extravirgin, roşii uscate la soare, sare şi piper după gust. Stropiţi peştele cu oţet balsamic şi serviţi-l acoperit cu salată.

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine, n-am mancat niciodata platica, si mi se pare complicat cu salata de fenicul. Sa nu mai zic ca nici fenicul n-am mancat 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.