Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur
PrinteazaPlatica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur din: plătică, ulei, apă, ciuperci, bulgur, migdale, sare, piper, miere.
Ingrediente:
- 1 plătică frumoasă
- 1 pahar de ulei şi unul de apă
- 5-6 ciuperci frumoase
- 3 linguriţe bulgur (grâu zdrobit)
- 3 linguriţe migdale măcinate (dar nu praf)
- sare
- piper
- 2 linguriţe de miere
Mod de preparare:
Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur: Am adaptat reţeta după reţete străvechi, care se pregăteau la curţile boierilor mari, cu un peşte mai fin, mai scump, dar eu am vrut să fac o plătică, bulgurul şi mierea au fost alegerea mea. încercaţi şi voi!
Nu am fiert bulgurul, doar l-am spălat puţin, am spălat şi plătică, am şters-o, iar ciupercile, pe care le-am călit de mai înainte, le-am amestecat cu o parte din bulgur şi o mână de migdale, amestec cu care am umplut burta peştelui, în restul de bulgur şi migdale o tăvălesc apoi pestele.
O întorc cu mare grijă, mai stropesc cu lingura peste tot, pun mierea mai spre final, şi, când e gata, o trec în platoul de servit, aşa o şi prezint la masă.
Apoi, deoarece este un peşte cu oase, desfac plătică şi scot oasele. Se poate fărâmiţă, dar e ceva foarte gustos. Merge alături de un pahar de vin alb, rece. Poftă bună
Pofta buna!