Platou aperitiv cu sunca, masline si anghinare

Printeaza

Platou aperitiv cu sunca, masline si anghinare din:salam milanez, şuncă (de Parma), şuncă (Coppa), mozzarella (caşcaval), măsline negre şi verzi, ardei iuţi din borcan, gorgonzola, inimă de anghinare, busuioc, chimion şi salvie, usturoi, măsline negre fără sâmbure, Pecorino, ulei de masline, sare, piper.

Platou_aperitiv_cu_sunca_masline_si_anghinare

Ingrediente:

  • 6 felii subţiri de salam milanez
  • 2 felii subţiri de şuncă (de Parma)
  • 6 felii subţiri de şuncă (Coppa)
  • 50 g mozzarella (caşcaval)
  • măsline negre şi verzi
  • 1-2 ardei iuţi din borcan
  • 1 inimă de anghinare
  • 25 g gorgonzola (dacă este)

Pentru condiinentare:

  • 80 g busuioc, chimion şi salvie
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 măsline negre fără sâmbure
  • 25 g Pecorino răzuit
  • 65 g ulei de măsline
  • sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Salamul, şunca şi mozzarella se împart pe două farfurii. Se ornează cu măsline, ardei iute, anghinare şi gor­gonzola. Pentru condiinentare, se toacă foarte fin ierburile, usturoiul şi măslinele.

Toate componentele se amestecă bine cu brânza răzuită şi cu uleiul de măsline şi se dreg cu sare şi piper.

Platou aperitiv cu sunca, masline si anghinare

Platou_aperitiv_cu_sunca_masline_si_anghinare

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Aperitiv cu scrumbie si hering

Aperitiv cu scrumbie si hering din: hering afumat, fileuri de scrumbie, maioneza, gogosar sau rosie, frunze de salata verde. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 fileuri de scrumbie proaspata (congelata) 1 ou 2 linguri bune de maioneza o rosie sau un gogosar din conserva citeva frunze de salata verde     Mod de preparare […]

Aperitiv cu branza si ierburi

Aperitiv cu branza si ierburi din: perle de branza, cascaval, muschi afumat, somon afumat, castraveti, rosii, masline. Ingrediente: perle de brânză cu ierburi Provence cubuleţe de caşcaval roşii cherry galbene şi roşii bobiţe de struguri albi şi roşii măsline verzi şi negre cubuleţe de muşchi afumat somon afumat rondele de castraveţi   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.