Aperitiv cu scrumbie si hering din: hering afumat, fileuri de scrumbie, maioneza, gogosar sau rosie, frunze de salata verde. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 fileuri de scrumbie proaspata (congelata) 1 ou 2 linguri bune de maioneza o rosie sau un gogosar din conserva citeva frunze de salata verde Mod de preparare […]
Platou aperitiv cu sunca, masline si anghinare
PrinteazaPlatou aperitiv cu sunca, masline si anghinare din:salam milanez, şuncă (de Parma), şuncă (Coppa), mozzarella (caşcaval), măsline negre şi verzi, ardei iuţi din borcan, gorgonzola, inimă de anghinare, busuioc, chimion şi salvie, usturoi, măsline negre fără sâmbure, Pecorino, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 felii subţiri de salam milanez
- 2 felii subţiri de şuncă (de Parma)
- 6 felii subţiri de şuncă (Coppa)
- 50 g mozzarella (caşcaval)
- măsline negre şi verzi
- 1-2 ardei iuţi din borcan
- 1 inimă de anghinare
- 25 g gorgonzola (dacă este)
Pentru condiinentare:
- 80 g busuioc, chimion şi salvie
- 1 căţel de usturoi
- 3 măsline negre fără sâmbure
- 25 g Pecorino răzuit
- 65 g ulei de măsline
- sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Salamul, şunca şi mozzarella se împart pe două farfurii. Se ornează cu măsline, ardei iute, anghinare şi gorgonzola. Pentru condiinentare, se toacă foarte fin ierburile, usturoiul şi măslinele.
Toate componentele se amestecă bine cu brânza răzuită şi cu uleiul de măsline şi se dreg cu sare şi piper.
Platou aperitiv cu sunca, masline si anghinare
Pofta buna!
poate iti place si:
Aperitiv cu branza si ierburi
Aperitiv cu branza si ierburi din: perle de branza, cascaval, muschi afumat, somon afumat, castraveti, rosii, masline. Ingrediente: perle de brânză cu ierburi Provence cubuleţe de caşcaval roşii cherry galbene şi roşii bobiţe de struguri albi şi roşii măsline verzi şi negre cubuleţe de muşchi afumat somon afumat rondele de castraveţi Mod de preparare: […]
Pofta buna!