Platou aperitiv
PrinteazaPlatou aperitiv
Ingrediente:
- două pachete de foitaj
- 3 ouă
- 400 g caşcaval
- o salată lolo rosa
- 100 g măsline
- 300 g brânză feta
- 250 g şuncă de pui
- 300 g muşchi de porc afumat
- 250 g piept de pui afumat
- ceapă verde
- seminţe de susan
- sare, piper
- busuioc
- chimen
Preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se strice foile. Caşcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron. Se amestecă bine cu puţină sare, piper şi busuioc uscat.
Se unge o foaie de foitaj cu ou bătut, se presară caşcavalul şi se acoperă cu cealaltă foaie.
Se presează ca să se lipească caşcavalul de ambele foi, se decupează forme de fluturi sau alte forme şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei
Se ung la suprafaţă cu ou bătut, se presară seminţe de susan şi se introduc în cuptorul încins. Se coc timp de 15-20 de minute la foc iute, se pun pe un grătar şi se lasă să se răcească.
Mezelurile se taie în felii subţiri, brânza feta se taie în felii, apoi în triunghiuri şi se pun pe un platou, alături de salata lolo rosa, măslinele verzi şi frunzele de ceapă verde.
Platou aperitiv
Pofta buna!
Incoming search terms:
- platouri aperitive paste
O idee interesanta pentru mesele festive.