Platou cu cascaval si rosii
PrinteazaPlatou cu cascaval si rosii
- 1 vanata mare, taiata felii
- 1 lingura sare
- 8 linguri ulei
- 4 rosii taiate felii
- 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii
- 1 salata
- 1 andiva
- 12 masline negre
- 3 linguri otet
Mod de preparare:
Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa rece si se sterg cu servetele de hartie. Se ung feliile de vinete cu 2 linguri de ulei, se frig pe gratar timp de 5 minute, pana ce devin aurii.
Se ung cu 1 lingura de ulei feliile de rosii si se frig pe gratar 4 minute, pana ce incep sa se inmoaie.
Se ung feliile de cascaval cu 1 lingura de ulei si se frig pe gratar 4 minute, pana ce se topesc usor si capata o culoare aurie.
Se aranjeaza pe un platou salata verde si andivele, se pun feliile de vinete si de rosii iar deasupra feliile de cascaval. Se adauga deasupra maslinele, apoi uleiul ramas si otetul.
Pofta buna!