Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat
PrinteazaPlatou cu chiftele de cartofi cu peste afumat din: cartofi, ceapa, usturoi, faina, ou, unt, ulei de masline, crema de branza, ierburi aromatice, pasta de hrean, somon afumat, macrou afumat, lamai.
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapă, rasă, iar zeama în exces stoarsă
- 1 căţel de usturoi, ras fin
- 25g de făină
- 1 ou,bătut
- 50g de unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 140g cremă de brânză
- 2 linguri de ierburi aromatice tocate (pătrunjel, mărar şi busuioc)
- 2 linguri pastă de hrean
- 140g de somon afumat
- 140g de macrou afumat
- 2 lămâi, tăiate în semiluni, pentru servit
Mod de preparare:
Inmoaie cartofii în apă rece timp de 1 oră, scurge-i, apoi taie-i în sferturi.
Fierbe-i în apă sărată clocotită timp de 5 minute, scurge-i şi lasă-i deoparte până când sunt suficient de reci pentru a fi mânuiţi. Rade-i grosier şi transfera-i într-un bol.
Adaugă ceapa, usturoiul, făina, oul, sare şi piper, apoi amestecă. împarte compoziţia în 24 şi modelează mici chiftele.
Incinge puţin unt şi ulei într-o tigaie şi prăjeşte chiftelele la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc (va trebui să faci asta în tranşe şi să mai adaugi unt şi ulei de fiecare dată). Scurge-le pe un prosop de hârtie şi păstrează-le calde.
Pune crema de brânză, ierburile aromatice şi pasta de hrean într-un bol, asezonează şi amestecă. Pune compoziţia pe într-un bol mic.
Feliază somonul afumat în fâşii şi rupe macroul afumat în bucăţi de mărimea unei înghiţituri. Aşază peştele pe un platou, împreună cu chiftelele, crema de brânză cu ierburi aromatice şi lămâile tăiate în semiluni.
Pofta buna!
Vreau si eu din platoul asta