Platou de fructe de mare
PrinteazaPlatou de fructe de mare din: creveti, midii, crab, sos, usturoi, coriandru, lamaie.
- 8 creveti uriasi, prefierţi şi curăţaţi de cochilii
- 6 bucati midii fierte
- 6 bucati cleşti de crab
- 4 linguri sos picant
- 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce
- 1/2 câtel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 linguriţă sos de chilii dulce
- zeama de la 1 lămâie
- sferturi de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Aşază fructele de mare pe un platou larg în trei secţiuni. Pune între ele sosurile de înmuiat în boluri.
Combină coriandrul, usturoiul, sosul de chilii şi zeama de lămâie. Toarnă peste midii şi dă la rece până în momentul servirii. Adu la temperatura camerei cu 15 minute înainte de a servi.
Pofta buna!