Platou de tartine cu somon 

Printeaza

Platou de tartine cu somon din: bagheta, vinete, ceapa, ulei, branza, boia, chimen, sare, smantana, somon, mascarpone, piper, parmezan.

Ingrediente:Platou de tartine cu somon 

Pentru tartina cu salata de vinete:

  • baghetă de pâine
  • vinete congelate
  • ceapă
  • ulei
  • sare
  • şvaiţer

Pentru tartina cu crema de branza:

  • baghetă de pâine
  • brânză de vaci
  • unt
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • făină
  • supă de carne
  • pătrunjel tocat
  • smântână pentru gătit
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Pentru tartina cu somon:

  • baghetă de pâine
  • somon afumat file
  • mascarpone
  • ceapă verde
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Dezgheaţă vinetele, lasă-le la scurs, toacă-le şi amestecă-le cu ulei. Dă ceapa pe răzătoarea mică, stoarce-o bine şi adaug-o în salată. Pune câte o lingură rasă cu salată pe felii de baghetă şi ornează cu o bucată de şvaiţer.

Freacă brânza cu untul înmuiat, piper, boia şi chimen. Separat, topeşte 50 g de unt într-o tigaie, adaugă 35 g de făină şi amestecă încontinuu. Stinge, picătură cu picătură, cu supă de carne.

Când s-a făcut ca o ciulama subţire, adaugă patru linguri cu smântână, zeama de la o jumătate de lămâie şi o legătură de pătrunjel tocat foarte mărunt Amestecă pe foc 1-2 minute, potriveşte de sare şi piper.

Pe o felie de baghetă, pune o lingură cu cremă de brânză, apoi, într-un strat uniform, o linguriţă cu sos de pătrunjel.

Toacă fileurile de peşte, o ceapă verde şi pătrunjelul. Amestecă aceste ingrediente cu trei linguri cu mascarpone, zeama de lămâie, sare şi piper. Pune o lingură cu pastă de somon pe o felie de baghetă şi ornează cu parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.