Platou de tartine
PrinteazaPlatou de tartine din: bagheta, vinete, ceapa, ulei, branza, boia, chimen, sare, smantana, somon, mascarpone, piper, parmezan.
Pentru tartina cu salata de vinete:
- baghetă de pâine
- vinete congelate
- ceapă
- ulei
- sare
- şvaiţer
Pentru tartina cu crema de branza:
- baghetă de pâine
- brânză de vaci
- unt
- boia de ardei dulce
- chimen
- făină
- supă de carne
- pătrunjel tocat
- smântână pentru gătit
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Pentru tartina cu somon:
- baghetă de pâine
- somon afumat file
- mascarpone
- ceapă verde
- zeamă de lămâie
- pătrunjel
- sare
- piper
- parmezan
Mod de preparare:
Prepară salata de vinete: dezgheaţă vinetele, lasă-le la scurs, toacă-le şi amestecă-le cu ulei. Dă ceapa pe răzătoarea mică, stoarce-o bine şi adaug-o în salată. Pune câte o lingură rasă cu salată pe felii de baghetă şi ornează cu o bucată de şvaiţer.
Prepară crema de brânză: freacă brânza cu untul înmuiat, piper, boia şi chimen. Separat, topeşte 50 g de unt într-o tigaie, adaugă 35 g de făină şi amestecă încontinuu. Stinge, picătură cu picătură, cu supă de carne.
Când s-a făcut ca o ciulama subţire, adaugă patru linguri cu smântână, zeama de la o jumătate de lămâie şi o legătură de pătrunjel tocat foarte mărunt Amestecă pe foc 1-2 minute, potriveşte de sare şi piper.
Pe o felie de baghetă, pune o lingură cu cremă de brânză, apoi, într-un strat uniform, o linguriţă cu sos de pătrunjel.
Prepară pasta de somon: toacă fileurile de peşte, o ceapă verde şi pătrunjelul. Amestecă aceste ingrediente cu trei linguri cu mascarpone, zeama de lămâie, sare şi piper.
Pune o lingură cu pastă de somon pe o felie de baghetă şi ornează cu parmezan ras.
Pofta buna!