Platou de gratar cu salata de cartofi

Printeaza

Platou de gratar cu salata de cartofi

Ingrediente:

  • 200 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • circa 100 ml supa
  • 1 lingura otet din vin alb
  • sare
  • piper
  • 1/4 ardei gras verde
  • 75 g snitel de porc
  • 1 carnat mic
  • 1 lingurita patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Platou de gratar cu salata de cartofi: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde subtiri. Curatati ceapa, spalati-o, taiati-o in doua, tocati o jumatate, iar pe cea de-a doua puneti-o deoparte.

Caliti cartofii si ceapa tocata intr-o lingurita de ulei. Turnati supa si fierbeti totul circa 10 minute. Turnati-o apoi intr-un castron. Adaugati otetul, sarea, piperul si restul de ulei si lasati 20 de minute sa se patrunda.

Pentru frigaruie spalati ardeiul, taiati-l bucatele, iar ceapa ramasa pestisori. Spalati car­nea de porc, uscati-o pe un servet de bucatarie si taiati-o cuburi. Infigeti totul in frigaruie.

Frigeti-o apoi pe gratar 8-10 minute, la fel si carnatul. In cele din urma, condimentati frigaruia dupa gust. Condimentati salata dupa gust si adaugati si patrunjelul.

Serviti-o alaturi de carnat si de frigaruie. La un astfel de platou bogat se potriveste foarte bine un sos de iaurt si verdeata.

Ingredientele se desprind mai bine de pe frigaruie daca aceasta a fost unsa inainte cu ulei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.