Platou pescaresc cu icre si macrou
PrinteazaPlataou pescaresc cu icre si macrou din: macrou marinat, măsline, ceapă verde, ridichi roşii, pătrunjel, icre tarama, ulei, pâine mai veche de o zi, lamaie.
Ingrediente:
- 300 g macrou marinat
- 1 lingură rondele de măsline
- ceapă verde sau uscată pentru decor
- 2 ridichi roşii
- câteva fire de pătrunjel
- Pentru salata de icre
- 100 g icre tarama
- 300 ml ulei
- 100 g pâine mai veche de o zi
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Tai pâinea în felii pe care le pui la înmuiat în apă. Freci bine icrele, cu o lingură de lemn. Torni ulei picătură cu picătură, mixând până la omogenizare după fiecare cantitate adăugată.
Când ai terminat de încorporat un sfert din cantitatea de ulei, torni zeama de lămâie şi amesteci. Continui să mixezi încorporând şi restul de ulei, un praf de sare şi pâinea stoarsă. Toate aceste operaţiuni nu trebuie să dureze mai mult de 10-15 minute.
Aşezi salata pe farfurii mici şi o decorezi cu rondele de măsline. De jur-împrejur aşezi bucăţi de peşte marinat, separate prin felioare fine de ridiche roşie. Serveşti icrele de preferinţă după ce le-ai răcit puţin în frigider.
Platou pescaresc cu icre si macrou
Pofta buna!
Foarte bun platoul asta