Platou picant
PrinteazaO reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry.
- 2 pulpe de pui
- 2 fileuri de piept de pui
- 2 felii de muşchi de vită pentru steak
- 2 felii de muşchi de porc pentru steak
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură cimbru tocat
- piper
- 125 ml ulei de măsline
- 1 dovlecel
- 1 bulb de fenicul
- 1 ardei capia portocaliu
- 1 ardei capia roşu
- 1 ceapă roşie
- sare
- 250 g roşii cherry
Mod de preparare:
Se spală şi se şterge carnea. Se toacă mărunt usturoiul şi se amestecă împreună cu cimbru, piper şi 80 ml ulei. Se unge carnea cu această compoziţie, folosind o pensulă, şi se acoperă; se lasă să se marineze cca 2 ore.
Se pregătesc legumele. Se taie felii dovleceii şi feniculul. Ardeiul capia se taie fâşii, iar ceapa se taie sferturi. Se stropesc legumele cu restul de ulei şi se aşază pe grătar, cu carnea. Se sărează şi se piperează totul. Se frig pe grătar legumele (în afară de roşii) cca 8 minute. Se frig şi roşiile 2-3 min. Se unge carnea cu marinată şi eventual se ornează.
Platou picant
Pofta buna!